NAV, Békés megye

Sajátosan értelmezték a "közhasznú" fogalmát az egyesület vezetői

Az egyesület elnöke és helyettese a teljes támogatást készpénzben felvette a szervezet bankszámlájáról, abból nagyjából 22 millió forintot nem a fiatalokra költöttek.

2016.01.12 09:51MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Vádemelést javasolnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói egy Békés megyei közhasznú egyesület vezetőjével és társaival szemben, akik a gyanú szerint visszaéltek a hátrányos helyzetű fiatalok helyzetének javítására fordítható támogatással.

A NAV az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a közhasznú egyesület ifjúsági klub létrehozására kapott 29,5 millió forint támogatást. Bár az egyesület elnöke és helyettese a teljes támogatást készpénzben felvette a szervezet bankszámlájáról, abból nagyjából 22 millió forintot nem a fiatalokra költöttek.

A 22 millió forint elköltését fiktív - egyebek mellett strandbelépőről, várbelépőről, vízibicikli-bérlésről, állatkerti és falunapi programról, pingpong- és csocsóasztalról szóló - számlákkal igazolták, sőt meg nem valósult tábortűz rendezéséről is kiállítottak számlát.

A pénzügyi nyomozók az egyesület vezetőjét, helyettesét, szegedi projektmenedzserét, valamint a fiktív számlákat biztosító öt társukat jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt gyanúsítottként kihallgatták, a nyomozást befejezték, és vádemelést javasolnak a Békéscsabai Járási Ügyészségnél - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.