NAV

Vendéglátás alsó fokon - hús, cigaretta és munkaerő érvényes papírok nélkül

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénzügyőrei és adóellenőrei egy Veszprém megyei vendéglőben sorozatos szabálytalanságokat tártak fel. Az ügyben többszázezer forintnyi bírság kiszabása várható.

2015.12.30 13:29ma.hu

A NAV pénzügyőrei és revizorai – a NÉBIH ellenőreivel egyetemben – ellenőriztek egy vendéglőt Veszprém megyében. Az ellenőrzéskor a helyszínen mintegy 500 kilogramm jelöletlen húskészítményt, 9 csomag magyar adójegy nélküli cigarettát, valamint 1 fő, a társadalombiztosításnak be nem jelentett dolgozót találtak.

A NÉBIH ellenőrei elrendelték a jelöletlen húskészítmények megsemmisítését, az adózatlan cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták. Mivel az előkerült fagyasztott halak között orvhalászatból származó süllők is voltak, ezért az ellenőrzést végzők az illetékes rendőrkapitányságot is értesítették.

A megállapított jogsértések miatt a vállalkozás többszázezer forint bírság kiszabására számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.