NAV

Megbotlottak a tánciskola vezetői

Állami támogatással csaltak egy miskolci tánciskola vezetői. Olyan diákok után vettek fel pénzt, akik valójában nem jártak az iskolába. A NAV pénzügyi nyomozói ezer ember kihallgatásával derítették ki az igazságot.

2015.12.22 12:22ma.hu

A nyomozás adatai szerint a miskolci székhelyű tánciskola vezetői csaknem háromszáz tanuló után igényeltek jogosulatlanul normatív támogatást a nebulók adatainak meghamisításával. A naplóban olyan diákok is szerepeltek, akik egyáltalán nem jártak a tánciskolába, vagy esetleg csak egy órán vettek részt. A történtek tisztázására a pénzügyi nyomozók csaknem ezer diákot, illetve szülőt kihallgattak, és igazságügyi adószakértő kirendelésére is szükség volt.

A megalapozott gyanú szerint a tánciskola mintegy ötmillió forint összegű támogatáshoz jutott jogosulatlanul. A pénzügyi nyomozók a tánciskola egykori vezetőit, egy férfit, és egy nőt költségvetési csalás miatt kihallgatták, és velük szemben vádemelési javaslattal élnek a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.