Reform

A lengyelek támogatják a kormány különadó-terveit

A különadót a válaszadók 64 százaléka szerint minden gazdálkodó egységre ki kell vetni, nem csak a külföldi tulajdonban lévőkre.

2015.12.16 03:30MTI

A lengyel közvélemény támogatását élvezi a szupermarketek és a bankok megadóztatása - derül ki az Ariadna közvélemény kutató Dziennik Gazeta Prawna lap megbízásából készült felméréséből.

A közvéleménykutatás megállapítása szerint a lengyelek 49 százaléka támogatja és 24 százaléka ellenzi a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt által a szupermarketekre kivetni tervezett adót. A bankok megadóztatását pedig a lakosság 41 százaléka támogatja és 19 százaléka ellenzi.

A különadót a válaszadók 64 százaléka szerint minden gazdálkodó egységre ki kell vetni, nem csak a külföldi tulajdonban lévőkre.

A megkérdezettek 36 százalék volt azon a véleményen, hogy a különadóval csak a külföldi tulajdonban lévő szupermarketeket kell sújtani, míg a bankok esetében 24 százalék volt a csak a külföldiek adóztatását helyeslők aránya. Tizenkét százalék pedig úgy vélte, hogy a takarékszövetkezetek kivételével minden banknak különadót kellene fizetnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.