Járőrözés közben bukkantak rá

Ásványi olajjal teli tartályokat találtak Bugac közelében

A pénzügyőrök járőrözés közben találták meg az ismeretlen eredetű ásványolajterméket 66 darab ezer literes műanyag tartályban, valamint 22 darab kétszáz literes fémhordóban.

2015.11.02 08:55MTI

Tartályokban hatvanhétezer liternyi ásványi olajat találtak a Bugac melletti erdőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei - tájékoztatta a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Némedi-Varga Éva közölte: a pénzügyőrök járőrözés közben találták meg az ismeretlen eredetű ásványolajterméket 66 darab ezer literes műanyag tartályban, valamint 22 darab kétszáz literes fémhordóban.

Az előzetes szakvélemény szerint megközelítőleg 9 ezer liternyi termékről megállapítható, hogy szabványon kívüli gázolaj. A többi minta elemzése - a szennyezettsége miatt - még folyamatban van.

A pénzügyőrök a terméket lefoglalták, az ügyben jövedéki eljárás mellett költségvetési csalás miatt indul büntető eljárás. Ha a szakértői vélemény alátámasztja, hogy valamennyi előkerült gázolaj szabványon kívüli, akkor az ügyben mintegy 20 millió forint jövedéki bírság kiszabása várható - közölte a pénzügyőr alezredes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.