Lecsapott a NAV

Illegális fémkereskedő bukott le Ibrányban

A pénzügyőrök és a rendőrök a hét végén közösen tartottak ellenőrzés a Nyíregyházához közeli kisváros egyik portáján, ahol három köbméternél is több fémhulladékot találtak.

2015.10.12 09:28MTI

Illegális fémkereskedő bukott le Ibrányban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

Dávid Zoltán rendészeti osztályvezető, sajtóreferens elmondta, hogy a pénzügyőrök és a rendőrök a hét végén közösen tartottak ellenőrzés a Nyíregyházához közeli kisváros egyik portáján, ahol három köbméternél is több fémhulladékot találtak.

Mivel a családi ház tulajdonosának nem volt fémkereskedelmi engedélye, a 670 kilogrammnyi háztartási fémhulladékot lefoglalták. Az elkövetővel szemben már több alkalommal indult eljárás fémhulladékok illegális felvásárlása miatt - közölte a sajtóreferens.

Dávid Zoltán jelezte, hogy a mostani eljárás során több százezer forint fémkereskedelmi bírság is kiszabható. A lefoglalt fémhulladékot a NAV elektronikus árverésen értékesíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.