Ruhák, cipők, tüzelő

Majdnem 150 millió forint értékű elkobzott portékát kínáltak fel közérdekű célra

Az idén eddig nagyjából 150 millió forint értékű, jogerősen elkobzott portékát kínáltak fel a hatóságok, bíróságok közérdekű célra.

2015.10.12 07:04MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közlése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 110 millió forint értékben kínált fel használható termékeket, a felajánlások sorsáról határozó Karitatív Tanács ebből 75 millió forintnyit vett át. A NAV-tól ruhaneműk és cipők mellett raklapok kerültek a karitatív szervezetekhez, a feldarabolásra kerül faanyagot tüzelőként használhatják el a rászorulók.

Ezek mellett harmincmillió forintos felajánlást tettek az elkobzás lehetőségével élő más hatóságok és az igazságszolgáltatás, amiből húszmilliónyit fogadott el a tanács. A tárca tájékoztatása szerint évről évre az ország több ezer rászorulóját segíthetik a jogerősen elkobzott termékek.

A Magyar Idők emlékeztetett rá: a hamis, vagy más okból lefoglalt, jogsértő termékek - ruhaneműk, cipők, háztartási eszközök - csak akkor kerülhetnek a rászorulókhoz, ha a jogellenesen elhelyezett márkajelzéseket eltávolítják róluk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.