Korrupciógyanú

Méltatlansági eljárás indult egy vesztegető NAV-os ellen

A gondnoksági feladatokat ellátó dolgozó a gyanúsítás szerint különböző problémák elsimítását ígérte több százezres kenőpénz ellenében, dacára annak, hogy ezen ügyekre egyébként semmilyen ráhatása nem volt.

2015.09.25 13:44Havariapress

Méltatlansági eljárást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy vesztegetési ügybe keveredett munkatársa ellen a Dunántúlon.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken jelentette be, hogy méltatlansági eljárást indított egy tegnap őrizetbe vett munkatársa ellen. Az illetővel szemben a Nemzeti Védelmi Szolgálat indított egy közérdekű bejelentés nyomán úgynevezett megbízhatósági vizsgálatot, melynek során az derült ki, hogy a zalai férfi megalapozottan gyanúsítható hivatali vesztegetéssel. A gondnoksági feladatokat ellátó dolgozó a gyanúsítás szerint különböző problémák elsimítását ígérte több százezres kenőpénz ellenében, dacára annak, hogy ezen ügyekre egyébként semmilyen ráhatása nem volt. A rendőrök egy siófoki étteremben buktatták le a férfit, egy pénzátvételt követően, majd őrizetbe is vették.

A NAV az eset kapcsán bejelentette, hogy továbbra is zéró toleranciát alkalmaz a hivatali visszaélésekkel szemben, és mindent elkövet annak érdekében, hogy a jövőben egyetlen ilyen eset se fordulhasson elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.