1+1

Idén is a Heim Pál Gyermekkórház kapta a legtöbb egyszázalékos felajánlást

A legtöbb egyszázalékos felajánlást idén is a Heim Pál Gyermekkórház kapta, de az utána következő szervezetek sorrendjében sincs nagy változás.

2015.09.18 15:46MTI

A civilszervezetek kommunikációjával foglalkozó Human Dialog Kft. elemzése szerint a legtöbb felajánlást kapott első tizenhárom helyezett között főleg a súlyos, krónikus betegségekkel küzdő gyermekek gondozását célul tűző civilszervezeteket találni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint a Heim Pál Gyermekkórház után (amely 171 millió forintot kapott majdnem 41 ezer felajánlótól), a második legtöbbet (több mint 24 ezer embertől nem egészen 111 millió forintot) a Bátor Tábor kapta, míg a harmadik helyen a Szent Márton gyermekmentő-szolgálat végzett (104 millió forint több mint 29 ezer embertől).

A Human Dialog Kft. hozzátette, hogy jól szerepelt idén az atlatszo.hu weboldal működtetését az 1 százalékos felajánlások gyűjtésével támogató Asimov Alapítvány, a Klubrádiót és az ATV-t finanszírozó Szabad Sávért Alapítvány, valamint a Gondolat Jel Alapítvány, csökkentést könyvelhetett el ugyanakkor például az Országos Állatmentő Alapítvány, az SOS Gyermekfalvak és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány.

Kiemelték: az egy százalékok felajánlása során látszik, hogy az adófizetők hajlamosak az eleve jól szereplők javára rendelkezni, amit idén még egy faktor erősítette: jogszabályi változások nyomán a korábbi 31 ezerről 25 ezerre szűkült a felajánlások fogadására jogosult nonprofit szervezetek köre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.