NAV

Megborul a hamisparfüm-biznisz a közeljövőben

Tizenötezer üveg hamis márkajelzésű parfümöt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei péntekre virradó éjszaka az M3-as autópálya észak-magyarországi szakaszán.

2015.07.17 16:21MTI
MTI Vajda János

A NAV Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense, Varga Zoltán tájékoztatása szerint egy hétfőn kezdődött akció keretében éjjel-nappal ellenőrizték az országba be- és innen kilépő kamionokat Észak-Magyarországon a NAV munkatársai, akik az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerben lévő úgynevezett ekáer-számok meglétét vizsgálták.

Az elmúlt éjszaka az M3-as autópályán közlekedő kamionokat is ellenőrizték, és azokat, amelyek nem rendelkeztek ekáer-számmal, kivezették a legközelebbi pihenőbe és átvizsgálták. Egy lengyel fuvaros a hűtőkamionjának ellenőrzésekor semmilyen számlát nem tudott bemutatni az általa szállított áruról, ezért a pénzügyőrök átvizsgálták a rakteret, amelyben 19-féle márkájú parfüm hamisítványai voltak.

A Lengyelországból egy alsónémedi telephelyre tartó kamion 428 millió forint értékű hamisparfüm-rakományát a NAV lefoglalta, az ügyben az iparjogvédelmi jogok különösen nagy értékre elkövetett megsértése miatt indult büntetőeljárás - tette hozzá Varga Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.