15 tonna színesfém

Illegális fémtelepet lepleztek le Pest megyében

Tizenöt tonna színesfémet, illetve fémhulladékot foglaltak le a pénzügyőrök egy Pest megyei településen működő illegális fémtelepen.

2015.07.12 10:03MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint a pénzügyőrök ellenőrzést tartottak a telephelyen, ahol csaknem 11 tonna színesfémet, többek között nyúzott réz és alumínium ipari kábeleket, égetett rézkábeleket és egyéb réz hulladékokat tároltak. Kiderült, hogy a helyszínen két fémkereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozás működik, azonban ehhez semmiféle engedéllyel nem rendelkeznek.

Miközben tartott az ellenőrzés megérkezett a telephelyre egy tehergépkocsi, amelyen több mint 4300 kilogramm réz fémhulladék volt. A gépjármű vezetője nem tudta igazolni a szállítmány eredetét - tették hozzá.

A közlés szerint a pénzügyőrök megállapították azt is, hogy az egyik gazdálkodónak 271 millió forintos adótartozására is van.

A több mint 15 ezer kilogramm színesfémet, illetve fémhulladékot lefoglalták és több mint 68 millió forint bírságot szabtak ki. Az adótartozás ügyében adóigazgatási eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.