A Keleti pályaudvar közelében

Hamis DVD-ket is árult a csempészcigik mellett

Több mint 130 hamis DVD-t is találtak az adóhatóság pénzügyei abban az üzletben, amelyen csempészett cigarettával való kereskedés gyanúja miatt ütöttek rajta a Keleti pályaudvar közelében.

2015.07.09 09:08Havariapress

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Budapesten a napokban a Keleti pályaudvar környéki utcákban járőröztek, amikor felfigyeltek két emberre, akik egy olyan üzletbe mentek be, amelyet korábban már megbüntettek, jelentős mennyiségű illegális cigaretta birtoklása miatt.

A pénzügyőrök az üzletben ellenőrizték a két embert, akiknél 20-20 csomag magyar adójegy nélküli cigaretta volt, de az átvizsgálás során az egyiküktől 131 darab jogvédelem alatt álló, illegálisan másolt filmeket tartalmazó DVD is előkerült, ezeket a pénzügyőrök lefoglalták.

A csempészett cigaretta birtoklása miatt a két férfi megúszhatja 30-30 ezer forint bírsággal, ám a több mint 300 ezer forint értékű jogvédelem alatt álló DVD-k előállítása miatt büntetőeljárás is indult az érintettel szemben, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.