Siker

Eddig 90 milliárd forintot hozott az elektronikus útdíj

Továbbra is a heti vignetták a legnépszerűbbek, ebből az első fél évben 3,49 milliót adtak el, miközben a megyei matricákból 1,19 millió fogyott.

2015.07.02 07:37MTI

Idén az első fél évben 90 milliárd forintot hozott az elektronikus útdíj (HU-GO) rendszer, amely az elmúlt két évben folyamatosan teljesítette a költségvetés bevételi elvárásait - írta a Világgazdaság a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató közlése alapján.

Mint írták, 2015 első felében 5,68 millió e-matricát értékesítettek, az ebből származó bevétel pedig bruttó 34,3 milliárd forint volt.Továbbra is a heti vignetták a legnépszerűbbek, ebből az első fél évben 3,49 milliót adtak el, miközben a megyei matricákból 1,19 millió fogyott.

A NÚSZ szerint a bevezetetett megyei matricákat elsősorban a havi matricák rovására vásárolják az emberek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.