Jogszabályváltozás

Júliustól adókedvezményt kapnak a mezőgazdasági dolgozók munkaadói is

A munkavédelmi akcióterv kiterjesztéseként a mezőgazdaságban foglalkoztatott 25-55 év közötti munkavállalók után is jár az adókedvezmény a munkaadóknak július elsejétől.

2015.06.24 16:06MTI

A növénytermesztésben, állattenyésztésben dolgozók, valamint a vegyes profilú gazdálkodók mellett a mezőgazdasági gépjavítók, -karbantartók, továbbá a mezőgazdasági-, erdőgazdasági- és növényvédő gépek kezelőit foglalkoztatók vehetik igénybe a kedvezményt, amely legfeljebb a 100 ezer forintos bruttó bér 14,5 százaléka.

Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára korábban azt mondta, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztése a mezőgazdaságban 30-35 ezer embert érinthet, és mintegy 6 milliárd forintot hagyhat az ágazat munkaadóinál.

A foglalkoztató mellett a dolgozó is nyer a módosítással, így ugyanis az év minden napjára lehet munkája. A mezőgazdaságban dolgozókat eddig évi 120 napig foglalkoztathatták idénymunka jelleggel kedvezményesen, az úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatás keretében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.