ÁSZ

Hiányosságokat talált az állami intézmények ellenőrzésénél a számvevőszék

A tavaly év végén jogutód nélkül megszűnt munkaügyi hivatal 2008-2013 közötti gazdálkodása dokumentumok hiánya miatt nem volt ellenőrizhető, az idén januártól átalakult innovációs hivatal gazdálkodásában pedig hibákat és hiányosságokat találtak.

2015.06.09 11:52MTI

A számvevőszék tájékoztatása szerint a központi alrendszer egyes intézményeinek ellenőrzése keretében lezárult a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) 2008-2013 közötti pénzügyi- és vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzése.

A munkaügyi hivatal többszöri átalakulás után 2014. december 31-én jogutód nélkül megszűnt.

A számvevőszéki ellenőrzéshez szükséges dokumentumokat az intézmény nem bocsátotta teljes körűen az ÁSZ rendelkezésére, ezért az ellenőrzés végrehajtása meghiúsult, a számvevőszék pedig közreműködési kötelezettség megsértése miatt az illetékes hatósághoz fordult.

Az innovációs hivatal jogutódja január 1-től a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH).

A hivatal pénzügyi- és vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű, hibákat és hiányosságokat tárt fel az ÁSZ. Belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése pedig összességében részben volt megfelelő - derül ki a közleményéből.

Az ÁSZ a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, valamint az NKFIH elnökének fogalmazott meg javaslatokat, amelyekre intézkedési tervet kell készíteniük - közölte a számvevőszék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.