Bűnszervezet

Ötvenmilliós áfacsalás Heves megyében

Több mint ötvenmillió forint áfa elcsalásával gyanúsít egy Heves megyei bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2015.06.05 16:59MTI

Kovács Dorina, a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense közleményében azt írta, hogy a gyanú szerint az elkövetők fiktív számlák felhasználásával az áfát és a munkavállalói járulékokat megspórolták, és így a piaci ár alatt tudtak pályázni teljes körű építőipari kivitelezési munkákra. Mind a kivitelezéseket elnyerő cég, mind az igénybe vett alvállalkozások a gyanúsítottak érdekkörébe tartoztak. A felszámolt alvállalkozások helyére strómanok révén pedig újabb és újabb beszámlázókat vontak be, ha a szükség úgy kívánta.

A NAV Heves megyei pénzügyi nyomozói négy gyanúsítottat hallgattak ki üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás elkövetése miatt.

Az elcsalt adó mértéke több mint ötvenmillió forint. Az okozott kár fedezeteként a pénzügyi nyomozók zárolták a cég bankszámláját, és indítványozták három cégautó zár alá vételét is.

A bűnszervezet három férfi tagja előzetes letartóztatásba került, egy nő pedig lakhelyelhagyási tilalom alatt áll - közölte a sajtóreferens.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.