NAV

Igazán ötlettelen cigarettacsempészek

Egy Volkswagenben lapult a 3 millió forint értékű dohányáru. Nincs új a nap alatt: pótkerék, gáztartály, lökhárító volt a csempészcigi rejtekhelye.

2015.06.03 08:40ma.hu
Facebook NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a beregsurányi határátkelőhelyen feltartóztattak egy Volkswagen személygépkocsit, amelyben régi csempész módszerekkel 3 millió forint értékű cigarettát próbáltak becsempészni az országba. A cigarettát és a gépkocsit lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás

 

Magyar rendszámú, Volkswagen személygépkocsi érkezett a beregsurányi határátkelőhelyre. A pénzügyőrök a gépkocsi alvázán szerelés nyomait vették észre, továbbá a jármű a pótkerék helyén lévő gáztartályról üzemelt, ezért azt teljes körűen átvizsgálták. A csomagtérben lévő gáztartályban, mind négy járó kerékben, az üzemanyagtartályban és a hátsó lökhárítóban összesen 3520 doboz, különféle márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el.

A gépkocsi járó kerekeiben egyenként 25 karton cigarettát tudott belepréselni az elkövető. A csempész tipikus, közkedvelt márkájú autót és régi módszereket idéző átalakításokat választott a cigaretta csempészetéhez.

A pénzügyőrök a 3 millió forint értékű füstölnivalót, valamint a gépkocsit lefoglalták, és költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.