Próbavásárlás

Varratott egy tetkót magára a NAV-os, aztán igazolványt villantott

Illegálisan működő lakótelepi tetoválószalont buktatott meg a "próbavásárló".

2015.05.22 17:12ma.hu
NAV Facebook

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei várhatóan 200 ezer forintra bírságolják azt a személyt, aki engedély nélkül működtetett egy tetováló szalont - írja a NAV Facebook-oldalán.

A NAV pénzügyőreinek tudomására jutott, hogy Budapest egyik III. kerületi lakótelepén egy román állampolgár tetováló szalont alakított ki és azt engedély nélkül üzemelteti.

A szalont kívülről semmi sem hirdette, a kíváncsi szemektől jól elrejtve működött, így a szalont működtető férfi biztonságban érezte magát. Tetováltatni is csak előre egyeztetett időben lehetett. A próbavásárlás keretében készített tetoválás befejezése után 25 000 forintot kért a férfi, aki a pénz elfogadása után azonban számlát, nyugtát már nem adott. Ezt követően a pénzügyőrök igazolták magukat és ellenőrizték az üzletet. Kiderült, hogy a szalont működtető román férfi nem rendelkezik sem vállalkozói engedéllyel, sem az üzletre vonatkozó működési engedéllyel, így nem meglepő, hogy a pénzügyőrök sem számlát sem nyugtát nem kaptak.

A román férfi ellen adószám nélkül végzett adóköteles tevékenység miatt eljárás indult, melynek végén 200 ezer forint pénzbírság kiszabása várható, valamint megvizsgálják a férfi vagyonának gyarapodását is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.