Bankadó

MNB: a bankok vállalják a hitelezési aktivitás növelését

A magyarországi bankok egyöntetűen kifejezték, hogy támogatják a hitelezés bővítését és a gazdaságot, a bankok elsősorban a vállalati, és azon belül is a kis- és közepes vállalati szektorban szeretnék növelni hitelezésüket 2015 és 2017 között.

2015.05.21 10:34MTI

A nemzeti bank közölte, a Magyar Bankszövetség összesítette a bankok hitelezési vállalásait, amelyeket eljuttatott a jegybanknak.

Az MNB által is szorgalmazott vállalások alapján a bankok a banki különadó mérséklődésével párhuzamosan élénkítik a hitelezési aktivitásukat, és ezáltal hozzájárulnak egy tartósan 3 százalék feletti gazdasági növekedés megteremtéséhez - olvasható a közleményben.

A jegybank emlékeztet arra, hogy az Erste Bank még 2015 februárjában vállalta az aktívabb hitelezést konkrét célszámokkal, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a kormány között korábban kötött megállapodás keretében.

Az MNB üdvözli, hogy a többi bank is követte az Erste példáját és részben a jegybank szorgalmazására, igaz, főként konkrét célszámok nélkül, vállalta a hitelezési aktivitása növelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.