Adócsomag 2016.

Húszezer cég esélyes a növekedési adóhitelre

Körülbelül húszezer cég juthat nem várt anyagi támogatáshoz a következő évi adócsomag egyik új megoldásával, a növekedési adóhitellel, az elmúlt évek adatai alapján ugyanis az eredmény megötszörözésére évente húszezer vállalkozás lehet képes.

2015.05.18 07:47MTI

Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyi helyettes államtitkára a Napi Gazdaságnak elmondta: a növekedési adóhitel a kamatmentes kölcsön egy sajátos formáját kínálja a legdinamikusabb cégeknek. Az állam ugyanis a legnagyobb fejlődést felmutató vállalkozásoknál hagyja az adót, és az összeget csak később, részletekben kell befizetni. A társaságoknál maradó pénzt az érintettek olyan lépésekre fordíthatják, amelyek megalapozhatják további növekedésüket.

A lehetőséggel azok a vállalkozások élhetnek, amelyek egyik évről a másikra megötszörözik adózás előtti eredményüket. Amennyiben a cég tavaly például egymillió forintos eredményt ért el, már akkor alkalmazhatja az új szabályokat, ha az idei gazdasági év végén hatmilliót mutat az adófizetés előtti eredménye. Ebben az esetben az ötmilliós többlet után befizetendő társasági adót nem kell azonnal átutalni, a közterhet két év alatt, nyolc egyenlő részletben kéri csak el a kincstár.

A növekedési adóhitelt már az idei év után fizetendő közteher kapcsán is igényelhetik a cégek, ha az Országgyűlés a következő hetekben megszavazza a 2016-os adócsomagot - ismerteti az újság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.