Iparűzés

Másfél milliárddal maradhat több a háziorvosoknál

Mindez abban az esetben történik meg, ha az önkormányzatok eltörlik a rájuk vonatkozó helyi iparűzési adót.

2015.05.16 08:58MTI

A Magyar Nemzet szombati írásában felidézi, a csütörtökön benyújtott adócsomag egyebek között tartalmazza, hogy az önkormányzatok a helyi iparűzési adó alól kedvezményt, mentességet adjanak a háziorvosoknak. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számítása szerint ez mintegy 6300 háziorvost érint, a kedvezmény pedig évente elérheti a fejenkénti 200 ezer forintot - írja a Magyar Nemzet.

Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke a lapnak elmondta, hogy az orvosok régóta küzdenek azért, hogy mentesüljenek a helyi iparűzési adó alól. A közteher eltörlésének gazdaságélénkítő szerepe lehet, és mivel a háziorvosok eddig állami, közszolgálati feladatot láttak el vállalkozóként, időszerű volt az adó megszüntetése - tette hozzá Selmeczi Kamill.

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke úgy nyilatkozott a lapnak, hogy a kisebb településeken sem okozhat gondot az összeg kiesése, hiszen háziorvosonként 150-200 ezer forintról van szó, és felhívta a figyelmet arra, sok helyen most is az önkormányzat fizeti a rendelők fenntartási költségeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.