Hegyeshalomnál bukkantak rá

Ötmillió forintnyi ismeretlen eredetű élelmiszer

Ötmillió forint értékű, az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) nem nyilvántartott szállítmány nyomán egy raktárnyi ismeretlen eredetű élelmiszert és műanyag dobozokat találtak a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai Hegyeshalomnál.

2015.04.27 09:44MTI

Kovács Mária, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának sajtószóvivője elmondta, hogy az ellenőrök egy hegyeshalmi raktár parkolójában ellenőriztek egy szlovák rendszámú kamiont, amely műanyag ételdobozokat szállított. A sofőr a rakományról nem tudott okmányokat bemutatni és nem ismerte az áru tulajdonosát sem.

A raktárt bérlő cég ügyvezetője és az egyik bizonylaton szereplő kft. ügyvezetője azt mondta a pénzügyőröknek, hogy a kamion árukészlete a bérlő cég tulajdona.

A mintegy hét tonnás rakományhoz az ekáer-számot csak az intézkedés hatására kérte meg a társaság.

Emellett az ellenőrök a raktárban nagy mennyiségű műanyag és papír ételdobozokat, valamint csomagolt élelmiszereket - gyömbért, szószokat, pácolt retket - találtak, amelyeket ismeretlen eredetük miatt zár alá vettek.

A NAV több millió forint bírságot is kiszabhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.