Sokan kértek segítséget

NAV: érkeznek a bevallási ajánlatok

Több mint 375 ezer adózó kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében az idén, a hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-áig postázza, illetve az ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikusan küldi meg.

2015.04.27 09:24MTI

Az adóhatóság közleményében emlékeztetett, hogy a munkáltatók szintén április 30-áig adnak igazolást az szja-bevallás elkészítéséről azoknak, akik azt kérték.

A NAV által küldött bevallás adatait össze kell hasonlítani az igazolásokon szereplő adatokkal. Ha nincs eltérés, akkor további teendő sincs, a bevallást nem kell visszaküldeni, de a hozzá tartozó igazolásokkal együtt meg kell őrizni 2020. december 31-éig.

Aki módosítja vagy kiegészíti a bevallási ajánlatot, annak a végleges változatot aláírva, május 20-áig kell visszajuttatni az adóhivatalhoz.

A NAV felhívta a figyelmet arra is, hogy ha valakinek a bevalláskor kell jövedelemadót fizetnie, azt ugyancsak május 20-áig kell megtennie.

A bevallási nyomtatványon a részletfizetés lehetősége is választható - 150 ezer forintig 6 havi részlet kérhető -, ilyenkor az első részletet kell május 20-áig megfizetni. Az adó átutalással és csekken is befizethető, az ügyfélszolgálatokon pedig bankkártyát is használhatnak az adózók. Utaláskor az adóazonosítót kell beírni a közlemény rovatba.

Akinek visszaigényelhető adója van, a bevallás főlapján kell jeleznie, ha visszakéri az adót, és az utaláshoz szükséges bankszámlaszámot vagy postai címet is meg kell adnia.

Az szja 1+1 százalékáról május 20-áig lehet rendelkezni, a támogatható szervezetek megtalálhatók a NAV honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.