Jogszabály kötelez

Támogatja az állam az új pénztárgépek megvételét

Ilyen készülékeket kell használniuk a taxisoknak, a fodrászoknak, a műkörömépítőknek, a kozmetikusoknak, az állatorvosoknak, a fényképészek és az edzőtermek üzemeltetőinek is.

2015.04.20 07:29MTI

Állami támogatással számolhatnak azok a vállalkozások, amelyeket hamarosan arra kötelez a jogszabály, hogy az adóhivatallal állandó elektronikus kapcsolatban lévő pénztárgépeket szerezzenek be - írja a hétfői Napi Gazdaság, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkárára hivatkozva.

Pankucsi Zoltán a lapnak elmondta, a kötelezettek köre bővülni fog, a jövőben - a tervek szerint - ilyen készülékeket kell használniuk a taxisoknak, a fodrászoknak, a műkörömépítőknek, a kozmetikusoknak, miként online kasszát használva állíthatják majd ki a nyugtát az állatorvosok, a fényképészek és az edzőtermek üzemeltetői is.

Jelenleg az egyeztetés időszaka tart, az új rendelkezések csak akkor léphetnek életbe, ha mindenki felkészült az előírások végrehajtására - mondta a helyettes államtitkár.

Megjegyezte azt is: a szükséges jogszabálytervezet lényegében már elkészült, csak apróbb simításokra lehet szükség. Mindez azt is jelenti, hogy a paragrafusok heteken belül megjelenhetnek, azt követően, hogy valamennyi függőben lévő kérdésre választ talál a szaktárca - olvasható a gazdasági napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.