Óvóhelyen

Több ezer üveg adózatlan olasz bort találtak

A pénzügyőrök a főváros XIX. kerületében végeztek jövedéki ellenőrzéseket. Az egyik telephelyen feltűnt nekik egy régi légvédelmi óvóhely ponyvával eltakart bejárata...

2015.04.02 09:37MTI

Több ezer üveg, összesen 22 millió forint értékű olasz bor került elő egy budapesti egykori légvédelmi óvóhelyről - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Suller György Attila közleménye szerint a pénzügyőrök a főváros XIX. kerületében végeztek jövedéki ellenőrzéseket. Az egyik telephelyen feltűnt nekik egy régi légvédelmi óvóhely ponyvával eltakart bejárata. Az óvóhely átvizsgálásakor előkerült 580 üveg habzóbor, valamint 6900 üveg kiemelt minőségű bor, ám a cég ügyvezetője a jövedéki termékeknek sem a származásáról, sem annak adózott voltáról nem tudott igazolást bemutatni, csak egy olasz gazdálkodó által kiállított szállítólevéllel rendelkezett.

A pénzügyőrök a 22 millió forintot meghaladó értékű, 7500 üveg adózatlan bort lefoglalták. A bírság meghaladja az 1,3 millió forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.