Éppen működött a berendezés

Illegális olajlepárló üzem Ágasegyházán

A pénzügyőrök még csütörtökön az ingatlan melléképületében egy éppen működő ásványolajtermék-lepárló berendezést, valamint megközelítőleg tízezer liter már legyártott ásványolajterméket foglaltak le.

2015.03.27 11:18MTI

Illegálisan működő olajlepárló üzemet találtak a pénzügyőrök a rendőrség közreműködésével a Bács-Kiskun megyei Ágasegyházán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Némedi Varga Éva elmondta: a pénzügyőrök még csütörtökön az ingatlan melléképületében egy éppen működő ásványolajtermék-lepárló berendezést, valamint megközelítőleg tízezer liter már legyártott ásványolajterméket foglaltak le.

Az ellenőrzéskor fény derült arra is, hogy az udvaron álló öt jármű - személygépjárművek és munkagépek - már az illegálisan előállított üzemanyaggal voltak megtankolva.

A pénzügyőrök valamennyi termékből mintát vettek, azok vizsgálatát a NAV szakértői intézetének munkatársai a mobil labor segítségével már a helyszínen megkezdték.

A hatalmas berendezést, valamint a nagy mennyiségben illegálisan előállított ásványolajterméket a pénzügyőrök lefoglalták, és az ügyben jövedékkel való visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A jövedéki eljárás végén a bűncselekményben érintettek több mint 3 millió forint bírságra számíthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.