Több ezer doboz cigarettával

Csempészésre átalakított ukrán autót foglaltak le Szatmárban

Az ukrán sofőrt és járművét Sonkádon ellenőrizték a pénzügyőrök, és a kocsi tolóajtajának küszöbénél gyanús nyomokat láttak.

2015.03.26 10:04MTI

Csempészésre átalakított, több mint hétezer doboz cigarettát rejtő ukrán autót foglaltak le a pénzügyőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal észak-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Kiss Nóra elmondta, hogy az ukrán sofőrt és járművét Sonkádon ellenőrizték a pénzügyőrök, és a kocsi tolóajtajának küszöbénél gyanús nyomokat láttak.

Az autót a tiszabecsi határátkelőhelyen vizsgálták meg tüzetesebben, és a padlólemez alatt 7162 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

A mintegy hatmillió forint értékű dohányárut és a járművet lefoglalták, az ukrán állampolgár ellen pedig költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.