Vádat emeltek

Adóellenőrnek kiadva magukat kaszáltak a piacokon

Előadták, hogy 20, 50, illetve 200 ezer forint fejében megsemmisítik a jegyzőkönyvet, így az érintettek ellen nem indul eljárás.

2015.03.09 09:13MTI

Magát adóellenőrnek kiadva csapta be a piaci árusokat egy férfi, üzletszerűen elkövetett csalás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat ellene az ügyészség - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a szegedi férfi - ismeretlen társával - tavaly március 27. és április 3. között a hódmezővásárhelyi, illetve a szentesi piacon magát adóellenőrnek kiadva próbavásárlásokat színlelt. A sértettekkel közölték, hogy nem adtak nyugtát, ezért elkészítettek egy látszólag az adóhivatal által kiállított, jegyzőkönyv próbavásárlásról megnevezésű iratot, melyen feltüntették az ellenőrzött személy adatait, azt aláírattatták, és hamis névvel ők maguk is aláírták azt. Majd előadták, hogy 20, 50, illetve 200 ezer forint fejében megsemmisítik a jegyzőkönyvet, így az érintettek ellen nem indul eljárás.

Az árusok mindhárom esetben átadták a vádlott és társa által kért pénzt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.