48 tonnányi almát foglaltak le

Szabolcsiként árulták volna a lengyel almát - közbelépett a NAV

48 tonna bizonytalan eredetű, de feltételezhetően Lengyelországból származó, magyarként érékesíteni tervezett almát foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy érpataki raktárban.

2015.03.07 09:02Havariapress

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal EKÁER csoport munkatársai egy gazdálkodó telephelyének ellenőrzésekor 48 tonna bizonytalan eredetű almát találtak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon.

Az EKÁER csoport egy olyan gazdálkodót ellenőrzött, aki a telephelyén - amely egyébként nem volt bejegyezve - csaknem 48 tonna bizonytalan eredetű almát tárolt.

Olyan számlák is a revizorok birtokába kerültek, melyekkel belföldi beszerzés látszatát kívánta a vállalkozás megteremteni. Így feltételezhető, hogy a Lengyelországból érkező gyümölcsöt magyar termékként tervezték átcímkézni és értékesíteni.

Az EKÁER csoport értesítette a NÉBIH munkatársait, akik 12 tonna jelöletlen almát lefoglaltak, több mint 35 tonnát a vizsgálatok befejezéséig ideiglenesen zárolták. A helyszíni ellenőrzéskor kiderült az is, hogy a gazdálkodó két alkalmazottját bejelentés nélkül foglalkoztatja.

Az EKÁER-ben a szállítmányok rögzítésének kötelezettsége már január elsejétől fennáll, a NAV március 1-jétől mulasztási bírságot szabhat ki, ami az áru nettó értékének akár negyven százaléka is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.