NAV

Ausztriában is kapós az ukrán cigaretta?

Háromezer doboz ukrán zárjegyes cigarettát találtak a Komárom-Esztergom megyei pénzügyőrök az M1-es autópálya komáromi lehajtójánál egy osztrák autóban.

2015.02.25 08:47MTI

Mivel a magyar állampolgárságú, de csak osztrák lakcímmel rendelkező gépkocsivezető a Chesterfield Blue márkájú cigaretták eredetét nem tudta igazolni, őrizetbe vették, a dohányárut és a nála talált 4500 eurót pedig lefoglalták - ismertette Ráskai Rita, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense a január utolsó napjaiban történt bűncselekmény részleteit.

A férfit elfogása után két nappal a Tatabányai Járásbíróság másfél év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztették. Az elkövetővel szemben 500 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki, melynek befizetéséig a tőle lefoglalt 4500 eurót visszatartják. Az ítélet a kihirdetéssel egy időben jogerőre emelkedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.