Halál az ellenőrzés közben

Elismerte tettét a NAV munkatársaira támadó férfi

Hétfőn kora délután a XX. kerületben, egy Géza utcai társasházi lakásban az ott lakó férfi késsel többször megszúrta a NAV két szolgálatban lévő munkatársát.

2015.02.24 16:21MTI

Elismerte a bűncselekmény elkövetését az a 35 éves férfi, aki hétfőn késsel támadt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két intézkedő munkatársára Budapesten, és egyikük a helyszínen meghalt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

Hétfőn kora délután a XX. kerületben, egy Géza utcai társasházi lakásban az ott lakó férfi késsel többször megszúrta a NAV két szolgálatban lévő munkatársát. A támadás következtében egyikük a helyszínen életét vesztette, kollégáját kórházba vitték - emlékeztettek a police.hu oldalon.

A 35 éves férfi - akit a rendőrök a helyszínen elfogtak - gyanúsítottkénti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az őrizetbe vett L. Péter ellen több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az M1 hétfő esti Híradójának információi szerint a gyanúsított egy szobafestő, aki korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, és a vámosok feltehetőleg adótartozás miatt jelentek meg nála.

Elhunyt munkatársát a NAV és a Nemzetgazdasági Minisztérium saját halottjának tekinti - közölték az MTI-vel hétfőn.

A Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: mély megrendüléssel értesültek arról, hogy kötelessége teljesítése során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik munkatársa halálos sérülést szenvedett hétfőn Budapesten. "Elhunyt munkatársunk családjának ezúton fejezzük ki őszinte részvétünket, míg a súlyosan megsebesült kollégánknak mielőbbi felépülést kívánunk" - fogalmazott Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.