Lecsapott a NAV

12 tonna jelöletlen mandarin

12 tonna mandarint foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy fővárosi nagybani piacon. A teherautónyi gyümölcs jelöletlen volt, eredetét nem tudták megállapítani, ezért megsemmisítették.

2015.02.21 09:00Havariapress

A NAV pénzügyőrei egy budapesti nagybani piacon végzett ellenőrzéskor egy teherautóra lettek figyelmesek, amely EKÁER-számmal nem rendelkezett. Kiderült, hogy a tehergépkocsi az okmányok szerint mandarint szállított Spanyolországból Szlovákiába, így nem volt egyértelmű, hogy mit is keres a szállítmány Budapesten.

Az EKÁER-szám hiánya miatt - az EKÁER rendszer próbaüzemére való tekintettel - a pénzügyőrök nem szabtak ki mulasztási bírságot, csak figyelmeztették az adózót.

A szállítmányt megvizsgálva azonban kiderült, hogy a szállított 17 tonna - 2 millió forint értékű - mandarinból 12 tonna jelöletlen, tehát ismeretlen eredetű.

A pénzügyőrök értesítették a NÉBIH munkatársait, akik a ismeretlen eredetű gyümölcsöt a helyszínen megsemmisítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.