NAV

Egyre többen figyelik külföldről az ekáert és az online pénztárgépeket

"Minden kormányzatnak szüksége van az eredményesebb adóbeszedésre, a költségvetési bevételek biztosítására."

2015.02.11 15:49MTI

Egyre több külföldi adózási szakember érdeklődik az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) és az online pénztárgépek iránt, hiszen minden kormányzatnak szüksége van az eredményesebb adóbeszedésre, a költségvetési bevételek biztosítására - mondta Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese egy konferencián szerdán, Budapesten.

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ), illetve a NAV által rendezett, a közteherviselés modernizációjáról szóló rendezvényen Varga Árpád elmondta: a költségvetés bevételeinek 92-93 százalékát szedi be az adóhivatal.

Az idén 11 868 milliárd forint az elvárás, ha ez teljesül, akkor a költségvetés kiadási oldalát is kezelni lehet - jegyezte meg az adóhivatal elnökhelyettese. Eddig teljesíteni tudták a törvény által előírt számokat, amik növekvő tendenciát mutattak - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.