Közlemény

Bréking! Hamisítják a NAV weboldalát

Olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára. Aki ezt használja, bajba kerülhet!

2015.01.28 10:59ma.hu
nav.gov.hu

Az itt közzétett nyomtatványok, az itt olvasható információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe - írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a „nav” mellett nem szerepel a „gov.hu” tartomány megnevezése.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnevezésének rövidítését jogtalanul használó weboldal azt a látszatot kelti, hogy a felhasználó a NAV weboldalát olvassa.

A NAV webcíme a kormányzati szervek által használt „gov.hu” tartományba esik, a NAV hivatalos honlapja a http://www.nav.gov.hu és a http://nav.gov.hu webcímeken található.

A NAV hivatalos weblapján – a hamis weboldallal ellentétben – nem szerepelnek reklámbannerek.

A NAV bármely más, az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért nem vállal felelősséget.

A hamis honlapon található nyomtatványkitöltő programok használata veszélyes, mert azok esetlegesen kártékony, rosszindulatú kódokat tartalmazhatnak.

Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.