Lecsapott a NAV

Ismeretlen eredetű gázolaj és tiltott pálinkafőző

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Érden, valamint Diósdon egy magánszemély ingatlanán 2800 liter gázolajat és illegális pálinkafőzőt foglaltak le.

2014.12.11 09:34ma.hu
Fotó: NAV

A pénzügyőrök – a rendőrség munkatársaival közösen – egy érdi lakóingatlanon valamint az ingatlan tulajdonosa által bérelt raktárban, műanyag és fém hordókban tárolt több mint 2800 liter gázolajat és egy nagy teljesítményű, házilag barkácsolt pálinkafőzőt találtak.

Fotó: NAV

Az ingatlan és a raktár tulajdonosa nem tudta igazolni sem a gázolaj sem a tiltott pálinkafőző eredetét, ezért a pénzügyőrök a helyszíneken talált közel 2 millió forint értékű, kétes eredetű terméket lefoglalták.

Fotó: NAV

Az ügyben a pénzügyőrök jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás, valamint az engedély nélkül tartott pálinkafőző berendezés kapcsán jövedékkel visszaélés elősegítése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Fotó: NAV

Az engedély nélkül tartott és lefoglalt termékek miatt a kiszabható bírság összege közel 900 ezer forint.

Fotó: NAV


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.