Elhajtott

Hőkamera és keresőkutya segítségével fogták el a cigarettacsempészt

A hamis magyar rendszámú autóval közlekedő férfit kedden este Beregdarócon akarták ellenőrizni, de a jelzésre nem állt meg járművével, nagy sebességgel elhajtott.

2014.12.04 08:29MTI
Fotó: police.hu

Hőkamera alkalmazásával és személykereső kutya segítségével menekülő ukrán cigarettacsempészt fogtak el a határrendészek Beregsurány és Tarpa között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Fülöp Gergely elmondta, hogy a hamis magyar rendszámú autóval közlekedő férfit kedden este Beregdarócon akarták ellenőrizni, de a jelzésre nem állt meg járművével, nagy sebességgel elhajtott.

A beregsurányi határrendészeti kirendeltség szolgálatirányítója intézkedésével a lehetséges menekülési útvonalakon ellenőrzőpontokat állítottak fel, így a gépkocsivezető Beregsurány és Tarpa között kénytelen volt hátrahagyni autóját és megpróbált gyalog elrejtőzködni a területen.

A határrendészek hőkamera, valamint nyomkövető kutya segítségével kezdték keresni és hamarosan meg is találták. A hátrahagyott kocsiban csaknem kilencezer doboz, összesen 7,2 millió forint értékű csempészett cigaretta volt. Az autóban megtalálták az eredeti ukrán rendszámot is.

Az ukrán állampolgárt járművével, szállítmányával együtt átadták az ügyben illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, de ellene a rendőrség is eljárást indított a rendszámhamisítás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.