NAV

Megint bukott egy szállítmány - 10 000 doboz cigaretta az utastérben

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Kecskeméten egy személyautóban több mint 8 millió forint értékű, adózatlan cigarettát találtak.

2014.11.30 09:08ma.hu
Fotó: Facebook/NAV

A Bevetési Főigazgatóság pénzügyőrei egy magyar rendszámú személygépkocsit ellenőriztek Kecskeméten. Az autó átvizsgálásakor az utastérben, plédekkel letakart kartondobozokban Jin-Ling, For Duty Free Only felirattal ellátott cigarettát találtak. A magyar adójegy nélküli dohánytermék származását a gépkocsi vezetője semmilyen módon nem tudta igazoln - írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldalán.

A pénzügyőrök a csomagtérből és a hátsó ülésről előkerült, összesen tízezer doboz, több mint 8 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát lefoglalták, ezen felül a NAV pénzügyi nyomozói a gépjármű vezetője ellen jövedéki orgazdaság bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak. A várható jövedéki bírság elérheti a 10 millió forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.