Szabolcsban

"Nem kellett senkinek" a húszmillió forintnyi csempészcigaretta

Egy Tarpa melletti erdőből 17 850 doboz magyar adójegy nélküli csempészcigaretta került elő.

2014.11.21 10:24MTI

Mintegy 20 millió forint értékű, gazdátlanul hátrahagyott csempészcigarettára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen - közölte a szervezet észak-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságának sajtóreferense pénteken.

Kiss Nóra tájékoztatása szerint a pénzügyőrök először Márokpapi belterületén, egy parkoló magyar rendszámú gépkocsiban találtak 7500 doboz, 6 millió forint értékű cigarettát elrejtve.

Második alkalommal pedig egy Tarpa melletti erdőből került elő 17 850 doboz, 14,5 millió forint értékű magyar adójegy nélküli csempészcigaretta.

Az utóbbi helyszínen zöldhatár ellenőrzést végeztek a pénzügyőrök, amikor a rendőrség munkatársaival közösen találták meg a dohányárut.

A több mint 25 ezer doboz, együttesen 20,5 millió forint értékű cigarettát, illetve a gépkocsit lefoglalták. A két ügyben a pénzügyi nyomozók indítottak eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.