Reklámadó

Lapkiadók: alacsonyabb színvonalú, beszűkülő nyilvánosság jöhet

A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) szerdán közleményben szólította fel az Országgyűlés tagjait, hogy ne szavazzák meg a reklámadóról szóló törvény módosítását.

2014.11.12 17:28MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A reklámadó legfelső kulcsának 40-ről 50 százalékra emelése alacsonyabb színvonalú, egyhangú, beszűkülő nyilvánosságot eredményez - írta a szervezet.

Az MLE szerint az adó emelésével a tartalom-előállításba visszaforgatható tőke mennyisége csökken, és a jelenlegi szabályozás is éppen elég nagy versenyhátrányt jelent a magyar vállalkozásoknak a globális szereplőkkel szemben.

Álláspontjuk szerint a további adóemelés következményei kiszámíthatatlanok, nem csak az érintettekre nézve, de jelentősen befolyásolják a munkaerő-piaci helyzetet, és a tervezett egyéb adó- és járulékbevételeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.