Elkerülés

Luxemburgi adókönnyítések - Juncker nem hallgathat

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki csaknem 20 éven át volt Luxemburg miniszterelnöke, nem hallgathat tovább, az Európai Unió pedig nem tűrheti tovább a nagyhercegség hatalmas szerepét az adóelkerülésben.

2014.11.10 08:31MTI
Fotó: Facebook/Jean-Claude Juncker

A Financial Times brit gazdasági, politikai napilap európai kiadása hétfői számának szerkesztőségi cikkében a lap kitér arra is, hogy Junckert már korábban is érte olyan vád, amely szerint akadályozta az információcserét az adóköteles jövedelmekről.

"Saját és a bizottság hitelességének érdekében nem tehet mást, mint, hogy a lehető legerőteljesebb támogatást nyújtja az adóelkerülés elleni küzdelemhez" - fogalmaz a brit lap.

A cikk szerint a legnagyobb kár azoknak az országoknak az adófizetőit érte, amelyeknek a költségvetései ily módon elestek az őket megillető adóbevételtől, az adóparadicsomként számon tartott államokon pedig a jövőben egyre nagyobb lesz a nyomás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.