Ellenőrzés

NAV: több hatóság razziázik a kőbányai Ganz-telepen

A területen, amely "a távol-keleti eredetű könnyűipari áruk hazai központi elosztójának számít", eddig is folyamatosan tartottak akciókat.

2014.11.06 16:31MTI

Több hatóság nagyszabású közös ellenőrzést tart Budapesten, a Kőbányai úti Ganz-telepen - közölte Németh Gabriella, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának kommunikációs főreferense csütörtökön.

A területen, amely - mint írta - "a távol-keleti eredetű könnyűipari áruk hazai központi elosztójának számít", eddig is folyamatosan tartottak akciókat. A mostani nagyszabású ellenőrzési sorozatot azért tartották szükségesnek, mert már szállítják a karácsonyhoz kapcsolódó árukat a kiskereskedőknek - fejtette ki Németh Gabriella, hozzátéve: céljuk a jogsértések felszámolása.

Az akcióban a NAV mellett a rendőrség, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága, a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége, valamint munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerve vesz részt. A NAV az igazolatlan eredetű, az adózatlan, valamint a hamisított áruk forgalomba hozatalának megakadályozását, továbbá a feketefoglalkoztatás kiszűrését célozta meg.

Az ellenőrzéssorozat időtartamát a tapasztalok alapján határozzák meg, eredményeiről pedig később tájékoztatják a közvéleményt - írta a NAV kommunikációs főreferense.

Nem sokkal dél után a 444.hu hírportál írt arról, hogy rendőrök zárták le a Ganz-telepet, amelyen - írták - nagyrészt kínai áruházak és raktárak vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.