Internetadó

Fidesz: a távközlési adót a szolgáltatóknak kell megfizetniük

A Fidesz a távközlési adó kiterjesztésénél is "szigorú törvénnyel" garantálja, hogy a szolgáltatók ne háríthassák át a költségeket az előfizetőkre.

2014.10.28 17:29MTI

"Ehhez ragaszkodni fogunk, és ha kell, további törvényeket is módosítunk ennek érdekében. A távközlési adó kiterjesztése tehát egyetlen forint plusz terhet sem fog jelenteni az előfizetők számára" - írta közleményében a Fidesz.

Azt is megerősítették, hogy a szolgáltatóktól beszedett adóból származó bevételeket a kormány az európai uniós támogatással megvalósuló, a szélessávú internet kiterjesztésére irányuló program önrészeként fogja felhasználni.

A programmal szélesebb lesz a hozzáférés, a szolgáltatóknak több előfizetőjük lesz, tehát nekik is megéri a beruházás - érvelt a kormánypárt. Álláspontjuk szerint ezért cserébe a szolgáltatóktól elvárható, hogy az önrész egy részét tegyék hozzá ahhoz az összeghez, amelyet fejlesztésekre fordít a kormány.

Az internetadó elleni vasárnapi tüntetést követően kedd estére ismét demonstrációt hirdettek a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.