Internetadó

Tállai: a távközlésiből levonható a megfizetett társasági adó

A szolgáltatókra kirótt távközlési adóból levonható a megfizetett társasági adó - hívta fel a figyelmet az adócsomagban foglalt rendelkezésre Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára.

2014.10.28 15:33MTI

Az államtitkár ismét kijelentette: az adatforgalomra kiterjesztett távközlési adót nem az előfizetők fizetik majd, hanem a szolgáltatók. A fogyasztóra való esetleges áthárítással kapcsolatban hangsúlyozta: a szolgáltatók és az előfizetők közötti szerződések - és a törvények is - kizárják, hogy azokat a szolgáltatók egyoldalúan módosítsák.

Tállai András megismételte, hogy az adó mértékét maximalizálni fogják: magánszemélyeknél havi 700 forintban, üzleti előfizetéseknél havi 5 ezer forintban. Jelezte ugyanakkor, hogy az internetszolgáltatókkal folytatott tárgyaláson felmerült egy "alsó korlát" is, de ezen még gondolkodnak.

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőhöz hasonlóan ő is elmondta: a kormány elképzelése az, hogy a szélessávú internet kiterjesztésének fejlesztéséhez "önerőként" vegyék figyelembe a szolgáltatók által fizetendő távközlési adót. Ezzel is azt akarják ösztönözni, hogy a társaságok ne hárítsák át a fogyasztókra a többletterhet - tette hozzá.

Azt is megerősítette az NGM államtitkára, hogy a kormány 20-25 milliárd forint bevételt tervez az adatforgalomra kiterjesztett távközlési adóból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.