Adótörvények

Nem változik a vállalkozások adózása

Nem változik jövőre a vállalkozások adózása, de hosszú távon a kormány szándéka az egykulcsos társasági adókulcs elérése.

2014.10.21 15:16MTI
freedigitalphotos.net/FrameAngel

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta: nem változik a kkv-k 10 százalékos és a nagyvállalkozások 19 százalékos adókulcsa. A kormány hosszú távú elképzelése, hogy egykulcsos legyen a társasági adó kulcsa a gazdasági teljesítmény alapján - tette hozzá.

Az általános forgalmi adó kulcsa nem változik, de a sertéshez hasonlóan 5 százalékra csökken a nagytestű állatok (szarvasmarha, juh, kecske) húsának áfája.

A miniszter közlése szerint a különadók - így a bankadó és a reklámadó - maradnak, a távközlési adót pedig kiterjesztik az internetszolgáltatásokra is.

Kurucz Éva kormányszóvivő azt is bejelentette, hogy a kormány kedden terjeszti a parlament elé a jövő évi adótörvényeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.