Budapesten

Több mint öt tonna fémet foglalt le a NAV

A pénzügyőrök tetten értek egy embert, aki fémhulladékként próbált eladni egy ipari elosztószekrényt.

2014.09.29 09:21MTI
Forrás: NAV (a kép csak illusztráció)

Több mint öt tonna engedélyköteles fémterméket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy budapesti telephelyen - tájékoztatotta a NAV.

A pénzügyőrök tetten értek egy embert, aki fémhulladékként próbált eladni egy ipari elosztószekrényt. A hasonló termékeket csak akkor lehet értékesíteni, ha ezt a vámhatóságnál előzetesen bejelentették, és a rendőrség ellenőrizte - olvasható a közleményben. A kereskedő úgy próbálta meg eltitkolni az átvett árut a vámhatóság elől, hogy fémhulladékként vette nyilvántartásba.

A pénzügyőrök átvizsgálták a telephelyet és összesen körülbelül öt és fél tonna csatornafedelet, vízelvezető rácsot, elosztószekrényt és tűzcsapot találtak, amelyeket azonnal lefoglaltak. A fémeszközökre sem az eladónak, sem a tulajdonosnak nem volt vámhatósági engedélye.

Hozzátették: eljárást indítottak a fémkereskedővel szemben, akit akár kétmillió forintra is megbírságolhatnak. A pénzügyőrök ismeretlen tettes ellen lopás és orgazdaság miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.