53 eset

Kempingüzemeltetőket büntettek a fináncok

A Zala megyei kempingek szolgáltatásainak ellenőrzése során a vizsgálatok közel harmadában tapasztaltak jogsértéseket.

2014.09.17 09:20MTI
Forrás: youtube.com (A kép csak illusztráció)

Több mint hárommillió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai kempingüzemeltetőkre, akik a náluk megszálló pénzügyőröknek nem adtak számlát - tájékoztatott a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

Cséve Szabolcs közölte: a Zala megyei kempingek szolgáltatásainak ellenőrzése során a vizsgálatok közel harmadában tapasztaltak jogsértéseket.

A pénzügyőrök 53 esetben ellenőrizték a Balaton-parti kempingek szolgáltatásait úgy, hogy faházakat, apartmanokat és sátorhelyeket is béreltek. Az életszerű szituációk érdekében a kempingekbe többször kerékpárral vagy motorral érkeztek, mintha kiránduláson vagy kerékpártúrán vennének részt.

Az ellenőrzések során négy kemping a szállás igénybevételéről nem állított ki számlát, míg 11 esetben különböző szolgáltatásokról, így az ételrendelésről, a vacsoráról, illetve a teniszpálya használatról nem kaptak nyugtát vagy számlát.

A NAV a különböző jogsértések miatt összesen 3,2 millió forint mulasztási bírságot szabott ki a szolgáltatókra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.