Meglepetésszerűen visszatérnek

Távol-keleti boltok: még nem végzett a NAV

Meglepetésszerűen visszatértek több, a múlt héten már ellenőrzött, távol-keleti termékeket forgalmazó üzletközpontba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei.

2014.09.03 09:26Havariapress
freedigitalphotos.net/khunaspix

Az előző heti nagyszabású ellenőrzés után a NAV revizorai és pénzügyőrei ismét próbavásárlást végeztek távol-keleti termékeket forgalmazó üzletközpontokban.

A hatóság szerint indokolt volt a visszatérés, hiszen akadt olyan üzlet, újra szabálytalanságot tártak fel, s az ellenőrzését többször is meg kellett ismételni.

A mintegy száz ellenőrzés több mint harmadában találtak hiányosságot, a szabálytalanul üzletelők ötöde egyáltalán nem ütötte be bevételét a pénztárgépbe, és minden negyedik kereskedőnél probléma volt az alkalmazottak bejelentésével.

Az adóhátralékot felhalmozó cégektől a végrehajtók - az egy héttel korábbi 11 millió forint készpénzen és árun felül - újabb 3,6 millió forint készpénzt foglaltak le.

Az üzlettulajdonosok milliós nagyságrendű bírságokra számíthatnak, és a NAV munkatársai az online pénztárgépek adatait is felhasználják a további ellenőrzésekhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.