Ha nem tudunk időben fizetni

Méltányosan jár el a NAV

Méltányosan jár el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokkal szemben, akik fizetési nehézséggel küzdő pénzintézetnél vezetik bankszámlájukat, és emiatt nem tudnak határidőben eleget tenni adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek.

2014.09.03 08:41Havariapress
freedigitalphotos.net/adamr

Akik számlavezető pénzintézetük fizetésképtelensége miatt nem tudják határidőben, maradéktalanul megfizetni a rájuk eső közterheket, és ezzel az indokkal fizetési kedvezményre vonatkozó kérelmet nyújthatnak be az adóhivatalhoz, számíthatnak arra, hogy a NAV figyelembe veszi, hogy önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe.

A kérelmek elbírálásakor minden körülményt mérlegelnek az adóhivatal munkatársai, akik a törvények adta lehetőségek közül a legméltányosabb megoldás mellett döntenek.

Akár hosszú távra szóló fizetési könnyítés engedélyezésére is van mód, ha a kérelmező megfelel az ehhez szükséges feltételeknek, és pénzügyi helyzete - a pénzintézet nehézségei miatt - csak később rendeződik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.