Interneteb árulta őket a férfi

Illegálisan másolt filmek ezreit foglalták le Kazincbarcikán

A férfi egy internetes oldalon ötvenforintos áron árulta háromezer filmből álló gyűjteményének darabjait, a nyomozóknak azt mondta, ittas vezetésért kapott büntetését szerette volna kifizetni az eladott DVD-k árából.

2014.08.29 13:16MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Illegálisan másolt DVD-filmek ezreit, csaknem háromezer lemezt foglaltak le egy férfi házában, Kazincbarcikán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói - tájékoztatta a NAV észak-magyarországi regionális igazgatóságának bűnügyi sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Kovács Dorina elmondta: az írott lemezeket egy ismert hirdetőportálon árulta a férfi, akinél a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pénzügyi nyomozók a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért társadalmi szervezet feljelentése alapján tartottak házkutatást.

A férfi az internetes oldalon ötvenforintos áron árulta háromezer filmből álló gyűjteményének darabjait, a nyomozóknak azt mondta, ittas vezetésért kapott büntetését szerette volna kifizetni az eladott DVD-k árából.

A gyűjteményt lefoglalták, a férfi ellen jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indítottak eljárást, ez a cselekmény akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.