Eltitkolt bevételek

A kereskedők kétharmadánál talált szabálytalanságot a NAV

A múlt hétvégi ellenőrzésen csaknem száz pénzügyőr és revizor végzett egyidejűleg próbavásárlást, majd egyszerre fedték fel kilétüket, megelőzve a kereskedők közötti "forró drótot", a hirtelen bezárt üzleteket és az elfutó árusok miatt gazdátlanul hagyott árukészleteket.

2014.08.27 11:10MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Az adóellenőrök a kereskedők kétharmadánál találtak szabálytalanságot a főváros két népszerű távol-keleti termékeket árusító üzletközpontjában, az esetek több mint felében eltitkolták bevételeiket - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A múlt hétvégi ellenőrzésen csaknem száz pénzügyőr és revizor végzett egyidejűleg próbavásárlást, majd egyszerre fedték fel kilétüket, megelőzve a kereskedők közötti "forró drótot", a hirtelen bezárt üzleteket és az elfutó árusok miatt gazdátlanul hagyott árukészleteket - írja a közlemény.

A pénzügyőrök szerzői joggal védett, illegálisan forgalmazott árut is találtak. Voltak olyan kereskedők, akik egy nap kétszer is megbuktak, így üzleteiket a NAV minimum 12 napra bezárja.

A revizorokhoz csatlakozó végrehajtók több adótartozótól összesen több mint 11 millió forint készpénzt és árukészletet foglaltak le. Az ellenőrzések folytatódnak, így azon túl, hogy a mulasztáson ért árusok magas bírságra számíthatnak, ismételt jogsértés esetén üzletük bezárását is kockáztatják - írja a NAV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.